שאלות נפוצות בנוגע ללוחות הגרפיים
כל מה שתמיד רצית לדעת על לוחות גרפיים מתוצרת Wacom
מהו לוח גרפי?
לוח גרפי הוא סוג של כלי הצבעה (כלי קלט), בדיוק כמו עכבר. הוא מגיע עם עט אלקטרוני הפועל רק כאשר הוא מעל הלוח הגרפי. במונחים פשוטים ניתן להתיחס אל העט כעכבר בצורת עט הנע על פד מיוחד לעכבר. העט עצמו היא אלחוטי וללא סוללה, הפעלתו היא חופשית (ללא חוטים) ואינטואטיבית. מה ההבדל בין לוח גרפי לבין עכבר מחשב רגיל?
הלוחות הגרפיים של Wacom הם אלחוטיים, נטולי סוללה וכמובן נטולי כדור עקיבה. אין צורך לנקות את העט ואין צורך בחוטים לא רצויים. בניגוד לעכבר רגיל, שאינו יודע היכן הוא נמצא ולכן הצבעתו יחסית, עט Wacom מזהה בדיוק רב את מקומו יחסית ללוח והצבעתו תמיד מוחלטת. כאשר העט נמצא במרכז הלוח, הסמן נמצא במרכז המסך. כתוצאה מההצבעה האבסולוטית, המשתמש לא צריך לחפש אחר הסמן ולא לגרור אותו על המסך. הלוח עובד אחד לאחד מול המסך (ללא תלות בממדיו) האם ניתן להשתמש בלוח גרפי יחד עם עכבר מחשב רגיל?
בין אם זה עכבר המגיע עם המחשב ובין עם כלי קלט כמו כדור עקיבה, הלוחות של Wacom מאפשרים עבודה במקביל לעכבר. לוח Wacom מתחבר בהתקן USB למחשב ואינו מחייב ניתוק העכבר. לרוב דגמי הלוחות ניתן להוסיף קיט אלחוטי ההופך את התשקורת מחשב - לוח, לתקשורת אלחוטית
מה ניתן לעשות עם לוח גרפי?
הטכנולוגיה, המבנה הפיזי (עט במקום עכבר), הדיוק, הרגישות ללחץ והיכולת לקרוא הטייה וסיבוב (בחלק מהדגמים) הופכים את הקלט באמצעות עט Wacom ליעיל יותר, נוח יותר ומדויק יותר. בנוסף, באמצעות עט Wacom ניתן לבצע פעולות רבות אותן לא ניתן כלל לבצע באמצעות עכבר (משיכות יד, סבסובים מהירים וכד'). חוץ מהיותו תחליף לעכבר, לוח גרפי יכול להוות שימוש למספר רב של תחומים, למשל:
האם ניתן לאייר רק בעזרת הלוח הגרפי?
הלוח הגרפי מהווה תחליף לעכבר בכל פעולה הקשורה למחשב, כולל שליטה במערכת ההפעלה. על מנת לאייר או לצייר יש צורך בתוכנה לציור או עריכת תמונות. כמעט כל הלוחות הגרפיים של Wacom מגיעים עם תוכנה חזקה מסוג זה אשר עוזרת לכם להיות יצרתיים כבר מהיום הראשון. מדוע יש גדלים שונים ללוחות? מה ההבדלים?
בין אם הלוח גרפי גדול ובין אם הוא קטן, ניתן לעשות איתו את אותם הדברים: איור, ציור שליטה על סמן המחשב וכו. ההבדל בא לידי ביטוי בדיוק שבו המשתמש מזיז את הסמן. תחת הגדרות רגילות, השטח האקטיבי מייצג ביחס של אחד לאחד את מסך המחשב. לכן, בלוח קטן, ציור קו קטן על הלוח יתבטא קו גדול יותר על המסך. על מנת לעשות תנועות קטנות ומדויקות על מסך המחשב צריך תנועת ידיים קטנות ומדויקות יותר, לכן עם יש צורך בעבודה מאד מדויקת על המסך יש צורך בלוח גדול יותר. איך עובד לוח גרפי של Wacom?
הטכנולוגיה הייחודית של Wacom, המבוססת על רזוננס אלקטרו-מגנטי, מאפשרת קלט באמצעות עט או עכבר אלחוטיים, ללא סוללה. העט רגיש למספר רב של דרגות לחץ ובחלק מהדגמים יודע למדוד גם את זוית ההטיה והסיבוב.
איך ניתן לדעת האם תוכנה מסוימת תומכת בעבודה עם לוחות של Wacom?
הלוחות הגרפיים של Wacom עובדים בכל התוכנות והיישומים, מתנהגים בדיוק כמו עכבר מחשב רגיל. כאשר ההתקן (driver) של הלוח הגרפי מותקן על המחשב הלוח גרפי של Wacom יכול לעבוד בהצבעה אבסולוטית. מאפיינים מתקדמים יותר של הלוחות הגרפיים, כמו המחק, רגישות ללחץ, הטעיה וזיהוי ID, מחייבים תמיכה מצד התוכנה, כך לדוגמא העט הדיגיטלי מגיב לדרגות לחץ רק בתוכנת התומכת בכך (כמו פוטושופ, פיינטר וכד). הרבה מאד תוכנות כן תומכות בלפחות בחלק מהמאפיינים של הלוח הגרפי, יש לבדוק עם הוראות התוכנה או עם יצרן התוכנה. מה המשעמות של "הצבעה אבסולוטית"?
מכשירי קלט כמו עכבר מחשב טיפוסי מציעים רק הצבעה יחסית, הזזה של העכבר בכיוון מסוים תזיז את הסמן לאותו כיוון על המסך, אך אין קשר בין מיקום העכבר על השולחן למיקום הסמן על המסך. הלוחות הגרפיים של Wacom עובדים עם הצבעה אבסולוטית המוחלטת. כל השטח הפעיל של הלוח מייצג את כל המסך יש קשר ישיר בין מיקום העט למיקום הסמן על המסך. אם נניח את העט בפינה הימנית העליונה של הלוח, הסמן תמיד יהיה בפינה הימנית של המסך ואם נניח את העט מעל הפינה השמאלית התחתונה של הלוח הסמן יהיה בפינה השמאלית התחתונה של המסך. מה המשמעות של "שטח פעיל"?
השטח הפעיל הוא האזור בו העטים והעכברים של Wacom מזוהיים על ידי המחשב והלוח. לדוגמא, אם ברשותכם לוח גרפי בגודל Medium, השטח האקטיבי שלכם הוא 223.5 על 139.7 מ"מ. חברת Wacom מייצרת גדלים שונים של לוחות גרפיים, מגודל Small ועד לגודל Xtra Large מה המשמעות של "רגישות העט"?
חיישני הלחץ של העטים (חוד ומחק) חשים את עוצמת הלחץ המופעל. השימוש במאפיין נותן הרגשה של עבודה בעט, עפרון, מכחול ומחק רגילים בתכונות התומכות ברגישות ללחץ. בעזרת הרגישות ללחץ שנעה בין 512-2048 ניתן לשלוט בצורה מדויקת בעובי הקו, לצבע, שקיפות ועוד. |